Hlavní obsah

Natáčení Indiana Jonese 4 možná už letos

NEW YORK/PRAHA

Ještě v prvním čtvrtletí roku 2002 jsme se ptali, kdy se dočkáme čtvrtého pokračování archeologické ságy o Indiana Jonesovi, kterého ve třech filmech nezapomenutelně ztvárnil Harrison Ford. Podle informací serveru FOX NEWS se George Lucas nechal slyšet, že by natáčení mohlo začít již tento rok.

Foto: Kamil Navrátil

Soubor scénického tance Mimikry z Bojnic při Zahájení mezinárodní turistické sezóny v Jeseníku v roce 2009

Článek

Skalní fanoušci Indyho by se tak nového filmu mohli dočkat již v roce 2004. S Georgem Lucasem se na slavnostním večeru newyorských kritiků setkal Roger Friedman. Ten pak ve své zprávě na FOX NEWS uvádí, že Lucas jej informoval o dokončeném námětu a o začátku natáčení ve spolupráci se Stevenem Spielbergem již v tomto roce.

Lucas dokončil námět na nový film podle Friedmana minulé léto a splnil tak slib, který dal na začátku února. "Máme dobrý nápad, ale je toho před námi ještě hodně. Když dokončím práce na druhé epizodě Hvězdných válek tento týden, příští bych mohl začít pracovat na pokračování Indyho," citoval server Cinescape z rozhovoru Leonarda Maltina s Georgem Lucasem při udělování cen losangeleské odnože Britské akademie filmových a televizních umění na konci května 2002. Spielberg se nechal již dříve slyšet, že scénárista Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank) není ještě hotov, a že scénář bude připraven pro natáčení v roce 2004.

Podle dostupných informací je zcela jasné, že Indyho si opět zahraje Harrison Ford. O dalších hercích informuje server Imdb.com. Sám Spielberg, který se letos stal první hollywoodskou hvězdou roku 2003, která pokřtila svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu, na konci prosince loňského roku fanoušky ujistil, že Indyho otce ztvární Sean Connery. Spielberg a Ford se o přípravách natáčení vyjádřili pozitivně při udělování Zlatých glóbů za rok 2001. Jejich prohlášení o dokončeném scénáři však následující den popřel tiskový mluvčí Spielberga.

Reklama

Výběr článků

Načítám