Hlavní obsah

Namasté pane Brente! Geniální Kancl se točí i v Indii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Postavička otravného a přitroublého regionálního manažera firmy na kancelářské potřeby Davida Brenta reinkarnovala v Indii. Tentokrát se slizký úchyl znovuzrodil jako Wilkins Čavla. Původnímu autorovi seriálu Kancl Rickymu Gervaisovi se podařilo něco fenomenálního - napsal postavu překračující všechny kulturní hranice.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Ricky Gervais

Článek

Seriál Kancl měl blízko ke genialitě. Falešné kamarádství v kancelářích, pokrytectví a lidská blbost jsou nesmrtelné globální jevy, a proto se seriál poměrně rychle rozšířil po celém světě. Svou verzi natočili Američané, Francouzi, Němci, Finové, Kanaďané, Chilané a také Češi.

Kancl doslova mučil diváky trapností hlavních postav a zároveň tím skvěle bavil. Gervaisův brutální humor stál na tom, že vedoucí kanceláře David Brent (v ČR Marek Chvála) se domníval, že je vtipný, ale ve skutečnosti byl jen nudný a pro opačné pohlaví zcela neatraktivní slizoun.

Foto: Česká televize

Milan Šteindler

Česká verze sice nedopadla tak dokonale jako britská, ale dalo se na ni podívat. „Trapných seriálů se u nás udělalo poměrně dost neplánovaně. Takže my na to jdeme z druhé strany a natáčíme o trapnosti naprosto plánovaně,“ řekl v roce 2014 její režisér Milan Šteindler.

Tím jízda Kanclu ještě zdaleka nekončí. Co bude dál? Podle BBC není vyloučena ani čínská či ruská verze.

Reklama

Výběr článků

Načítám