Hlavní obsah

Nadešel rok vzpomínek na Petra Muka

Právo, (jaš)

Společnost Warner Music ohlásila, že si v letošním roce hned několikrát připomene zesnulého zpěváka Petra Muka. Důvodem je několik jubileí, která na následující měsíce připadají.

Foto: archiv Právo

Petr Muk zemřel v květnu roku 2010.

Článek

Petr Muk se narodil 4. února 1965, kapela Oceán, ve které působil, vznikla v srpnu 1985, Mukovo nejúspěšnější sólové album Jizvy lásky vyšlo v roce 2000, zemřel 24. května 2010.

Prvním ze zásadních ohlédnutí bude vydání 3CD Platinum Collection naplánované na 30. ledna. V neděli 22. února se pak v pražském Lucerna Music Baru uskuteční narozeninový koncert Petr Muk 50 s podtitulem Petrovy písně pro Petra.

Petr Muk pomohl zásadní měrou učinit Oceán kultovní kapelou a píseň Ráchel generační hymnou. S Petry Kučerou a Honsem založil synthipopový projekt Shalom. Sólovou dráhu potvrdil řadou hitů z pěti studiových alb, prodejem vždy zlatých či platinových. Mimořádný byl ohlas na jeho coververze. Byl také výborný v několika muzikálech, přičemž nikdy nerezignoval na vlastní tvorbu. Těsně před svou smrtí shrnul zkušenosti do alba V bludišti dnů.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám