Hlavní obsah

Načeva vydá akustické album s Michalem Pavlíčkem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své nejznámější skladby v akustické podobě natočila Monika Načeva s Michalem Pavlíčkem a Pavel Bořkovec Quartetem.

Foto: Bohdan Holomíček

Monika Načeva s muzikanty, kteří se podíleli na albu Na svahu.

Článek

Album Na svahu vyjde ke zpěvaččiným padesátinám na konci června. Autorem písní je většinou kytarista Michal Pavlíček, texty pocházejí z pera Jáchyma Topola. Mimo jiné jde o skladby jako Udržuj svou ledničku plnou, Nebe je rudý, U Anděla, Obrovský slunce a Mami.

Zpěvačka a herečka Monika Načeva vydala alba jako Možnosti tu sou… (1994), Nebe je rudý (1996), Mimoid (1998), Fontanela (2001), Mami 2007, The Sick Rose (2010) a Milostný slabiky (2013). Je spojena také s divadlem Sklep, s HaDivadlem nebo se souborem Vosto5.

„Spolupráce s Pavel Bořkovec Quartetem je úžasná, skladby se vznesly výš, aby mohly  nejvíce vyznít silné nadčasové básně Jáchyma Topola a nezaměnitelná romantická akustická kytara Michala Pavlíčka,” řekla Monika Načeva.

„Přírodní, syrový zvuk  a silná emotivní propojení jsou základním pilířem tohoto alba. Mám s Monikou a s klukama s kvartetu z toho radost, protože naše komunikace funguje,“ dodal Pavlíček.

Album Na svahu bude pokřtěno na koncertě v rámci festivalu United Islands of Prague.

Reklama

Výběr článků

Načítám