Hlavní obsah

Načeva a Lavash pokřtí nové album Milostný slabiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském prostoru NoD v úterý pokřtí nové CD Moniky Načevy a kytaristy Justina Lavashe s názvem Milostný slabiky. Nahrávka, jejíž inspirací jsou básně Sylvy Fischerové, obsahuje deset původních písní a jako bonus devět remixů od českých a slovenských producentů a dýdžejů. Součástí večera bude představení básnické sbírky Sylvy Fischerové Mare.

Článek

Milostný slabiky je v pořadí sedmé studiové album Načevy a první vzešlé ze spolupráce s Lavashem. Nápad natočit společnou desku vznikl na jejich koncertech. Skladby zaznamenané ve studiu Načeva s Lavashem záměrně nahráli ve stejné podobě, v jaké je budou hrát naživo. O vydání novinky se zasloužili fanoušci, kteří prostřednictvím portálu Hithit.cz dokázali na jeho realizaci vybrat přes 60 000 korun.

Ani při práci na akusticky laděném CD nezanevřela Načeva na elektronickou hudbu a oslovila několik dýdžejů a producentů z Čech i ze Slovenska s žádostí o remixy. Na albu je tak devět remixů od Karaoke Tundry, Side9000, Alaverdi, Jiřího Buriana a dalších. Návštěvníci NoD se mohou těšit také na vizuální zpracování Milostných slabik.

Načeva, která bývá označována za královnu české alternativy, začínala jako herečka. Vystupovala zejména v pražském divadle Sklep a objevila se například ve filmu Mazaný Filip. Své debutové rockově laděné album Možnosti tu sou s texty básníka Jáchyma Topola vydala v roce 1994, na hudbě se kromě kytaristy Tadeáše Věrčáka podílel Michal Pavlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám