Hlavní obsah

Na zahajovací party karlovarského festivalu nebudou chybět regionální dobroty

Především regionální dobroty budou připraveny v pátek večer v hotelu Thermal na zahajovací párty letošního Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech, jehož hlavním mediálním partnerem je Právo a Novinky.cz.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Červený festivalový koberec u vstupu do karlovarského hotelu Thermal.

Článek

„Koncept zahajovací párty je podobný jako loni. Zvolili jsme zčásti producenty regionálních potravin,“ uvedl provozní ředitel Thermalu Břetislav Benda.

„Oslovili jsme farmu Černíkův Dvůr, aby nám připravili kuřata, která chovali pouze pro nás,“ pokračoval provozní ředitel s tím, že kuřátka váží kolem tří a půl kilogramu. „My z nich budeme dělat speciální rolky, které budou napíchnuté na jehle. Budeme k nim podávat gratinované sýrové brambory,“ dodal Benda.

Thermal se obrátil kvůli regionálním dobrotám i na místní myslivce. „Získali jsme od nich daňčí hřbety, ke kterým připravíme šípkovou omáčku a domácí mandlové krokety,“ popisoval provozní ředitel. „Servírovat se bude opět tradiční šunka, kterou nám vyudil Roman Krčma, regionální řezník. Šestnáctikilové šunky budeme přímo před hosty krájet,“ prozradil Benda.

Filmové Vary odstartují Superhrdinové

MFF KV

Letošní zahajovací párty bude rovněž plná italských specialit. „Chybět nebude italská mortadela,“ uvedl Benda. V nabídce bude i zhruba dvanáct kilogramů těžká gorgonzola. „Průměr tohoto sýru je asi dvacet osm centimetrů,“ doplnil ředitel.

Přímo ze Španělska přijedou do Thermalu krájet specialisté šunku Jamón. „Iberico šunka zraje 24 měsíců, k dispozici budou její dva kousky,“ poznamenal Benda s tím, že vše bude krájené přímo před hosty. „Trochu jsme předělali fingerfoody,“ prozradil ředitel.

Pivo i matonky

Chybět nebude například uzená panenka v jablečném balsamiku a šafránový tabouleh či pečené hříbky na lanýžovém oleji nebo losos ve výrazné omáčce ponzo se salátem wakame z mořských řas. Pro vegany budou připraveny medailonky s tatarákem z grilované zeleniny a bylinkovou emulzí.

Žádná párty se neobejde bez nápojů. Hned u vstupu budou čekat na hosty drobné lahvinky Moët Chandon. „Oficiální partner festivalu Mattoni dodává své nealkoholické nápoje, které si zajistí i hostesky k distribuci nápojů,“ uvedl Benda. Dodal, že nový partner festivalu, tradiční rodinná společnost Obelix, zajistí na párty víno.

Ředitel MFF Karlovy Vary Kryštof Mucha: I v horších časech je důležité se radovat

MFF KV

„Bude to impulz, aby lidé ochutnali něco nového,“ řekl Benda. K dispozici budou k prezentaci tři firemní someliéři a přes tisíc lahví vína. Dostatek sudů zajistila společnost Pilsner Urquell, která je již partnerem MFF několik let.

Párty je připravena pro zhruba devět set hostů. Na její přípravě a uskutečnění se má podílet zhruba čtyřicet stávajících zaměstnanců gastro týmu a restaurace hotelu a pomoci má na padesát brigádníků. Jsou mezi nimi i studenti středních škol, a to nejenom místní, ale i hotelové školy v Příbrami.

Reklama

Výběr článků

Načítám