Hlavní obsah

Na Václavském náměstí 17. listopadu vystoupí Langerová, Uhlíř, Svěrák, Kirschner i Hansard

Koncert pro budoucnost proběhne 17. listopadu tradičně na Václavském náměstí v Praze. Oslavy demokracie se zúčastní desítky umělců a řečníků, kteří si letos připomenou, že uběhlo 10 let od úmrtí Václava Havla.

Foto: Universal Music - Jiří Antalovský

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř

Článek

Koncert pro budoucnost, který budou moderovat Linda Bartošová a Jindřich Šídlo, začne v 16.30. Vystoupí irský hudebník Glen Hansard, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Zrní, Už jsme doma, Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák, Michal Hrůza či Vypsaná fixa. Přidají se také zástupci neziskových organizací, které byly v posledních letech terčem dezinformačních kampaní.

17. listopad v Praze bude v duchu vzpomínkových akcí, demonstrací a protikoronavirových opatření

17. listopad

„Neziskové organizace se o nás starají od narození až do smrti, pomáhají nám v celé řadě oblastí. Jsou to třeba skauti, sokolové, Horská služba, ale i Člověk v tísni, Amnesty i Transparency či dobrovolní hasiči, fotbal a hokej. Neziskovky tvoří páteř naší občanské společnosti, a proto je potřeba, aby jim veřejnost důvěřovala a podporovala je,“ uvedli v prohlášení Takoví jsme.

Foto: Herbert Slavík

Aneta Langerová

„O kvalitě naší demokracie rozhoduje každý z nás. Je naší společnou odpovědností, kam budeme dále směřovat. My všichni rozhodujeme o osudu této země. Proto chceme podněcovat veřejnou diskuzi o klíčových tématech a zapojit do ní celou společnost. S tím souvisí i připomenutí odkazu a myšlenek Václava Havla, které jsou navzdory času stále aktuálnější,“ uvedl mluvčí pořadatelů akce Jan Gregar z organizace Nerudný fest a dodává, že akce není spojena s žádným současným politickým hnutím či stranou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Kirschner

„Budeme se řídit platnými vládními nařízeními. Na místě bude tým organizátorů a dobrovolníků návštěvníky upozorňovat na nutnost dodržování rozestupů a nošení respirátorů. Informace o bezpečnostních opatřeních budou také na velkých obrazovkách a digitálních informačních panelech rozmístěných na náměstí,“ dodal.

Sametovou revoluci připomene také Korzo Národní. Na pražské Národní třídě se lidé setkají s pouličními výstavami, světelnými instalacemi, divadlem a audiovizuálními projekcemi.

V plánu je mimo jiné venkovní projekce na fasádu obchodního domu Máj tematizující současnou politickou situaci v Bělorusku. Návštěvníci se dál mohou těšit na pouliční výstavy či vzdělávací procházky mapující období komunismu, události sametové revoluce i raná porevoluční léta. Součástí ulice budou také prvky upozorňující návštěvníky na platná bezpečnostní opatření.

17. listopad 1989: Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva

17. listopad

Reklama

Výběr článků

Načítám