Hlavní obsah

Na Svět knihy přijede Mario Vargas Llosa, držitel Nobelovy ceny

Právo, kul, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha si jako čestného hosta 25. ročníku vybral Latinskou Ameriku. Jeho největší hvězdou bude bezesporu Mario Vargas Llosa. V roce 2010 obdržel Nobelovu cenu, která mu byla udělena za „kartografii struktur moci a za pronikavé obrazy jednotlivcova vzdoru, revolty a jeho porážky“.

Foto: ČTK

Mario Vargas Llosa bude hostem Mezinárodního knižního veletrhu v Praze.

Článek

Od 9. do 12. května se na výstavišti v pražských Holešovicích představí také Bernardo Carvalho, Rodrigo Fresán, Álvaro Enrigue, David Unger či Mariana Enríquezová a další spisovatelé a hosté.

Ředitel Světa knihy Radovan Auer říká: „Je výjimečné, že se latinskoamerická literatura představí na mezinárodním fóru takto komplexně. S tím souvisí fakt, že zatímco německojazyčné země se prezentují pod značkou Das Buch, severské pod #ReadNordic, latinskoamerické země společnou značku dosud neměly. Vytvořili jsme tedy brand LA literatura. Logo nám připravil dvorní grafik Pavel Fuksa. Dáváme je našim latinskoamerickým přátelům jako dárek a budeme rádi, když s ním budou pracovat i při jiných příležitostech.“

Literaturu na Světě knihy Praha 2019 doplní poznávání širší škály latinskoamerické kultury, a to prostřednictvím výstav, filmových projekcí, hudebního a tanečního programu, workshopů i ochutnávky kuchyně. Akce tedy ožije v rytmu salsy a všemi barvami Latinské Ameriky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám