Hlavní obsah

Na Slovensko na reggae! Pro to je i Protoje

Novinky, Stanislav Dvořák

Největší festival reggae na území bývalého Československa Uprising opět vypukne v Bratislavě 23. a 24. srpna. Pořadatelé hlásí zahraniční jména - Protoje, Randy Valentine, Mad Professor, Busy Signal, Dub Incorporation i Mellow Mood.

Foto: Uprising

Reggae zpěvák Protoje

Článek

Mladý týpek Protoje přichází s melodickým reggae s minimem elektroniky a s vokálem nijak drsným, spíše romanticky laděným. Jamajské rytmy obohacuje funk-soulovým houpáním, celkově vynikající oddechovka.

Protoje se ve skutečnosti jmenuje Oje Ken Ollivierre, pochází z Jamajky, a jeho rodiče, muzikanti, mu dali pořádnou školu. Zatím vydal dvě desky (The Seven Year Itch a The 8 Year Affair). V hitu Rasta Love se mu podařilo spolupracovat se synem Boba Marleyho Ky-manim.

Z nováčků přijede také jamajský zpěvák Randy Valentine, který toho za sebou skutečně mnoho nemá, ale proslavil se aktuálně mixtapem Bring Back the Love.

Foto: Uprising

Randy Valentine

Naopak klasiky zastupuje na letošním ročníku třeba Macka B a dubový Mad Professor. Oba dva už v Bratislavě byli a tentokrát vystoupí dohromady spolu s kapelou Roots Ragga Band.

Festival se koná v příjemném prostředí u jezera Zlaté piesky a pořadatelé slibují oznámit ještě mnoho dalších kapel. Klubová Outlook & Uprising Launch Party se koná už 31. května v bratislavských klubech Batelier a Fuga. Lístky na festival Uprising stojí nyní v síti Ticketportal 30 eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám