Hlavní obsah

Na šlechtická sídla za krásnou hudbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chyše, Kost a Nové Hrady u Litomyšle budou hostit letošní ročník letně poetického projektu Šlechtická sídla v souznění. Série tří hudebních večerů s hostováním významné osobnosti české kulturní scény zve na česká sídla šlechtických rodů již pátým rokem.

Foto: Lenka Hatašová

Na zámku Chyše vystoupí šansoniérka Dáša Zázvůrková.

Článek

První večer se odehraje v sobotu 18. června na zámku Chyše nedaleko Karlových Varů, který patří rodině Lažanských a kde vystoupí šansoniérka Dáša Zázvůrková s písněmi Hany Hegerové. Druhé setkání se uskuteční 30. července na hradě Kost, který vlastní rodina Kinských dal Borgo. Hostem večera bude nové seskupení Spirituál kvartetu.

Poslední večer se odehraje 20. srpna na zámku Nové Hrady u Litomyšle, který je v majetku manželů Kučerových. Vystoupí na něm houslový virtuóz Jaroslav Svěcený, který po koncertu představí několikery unikátní housle z dílny starých italských mistrů ze 16. století.

Projekt Šlechtická sídla v souznění si klade za cíl nabídnout návštěvu hradů a zámků z jiné perspektivy. Večery jsou koncipovány jako společenská setkání za účasti majitelů panství, kteří hostům zprostředkují zajímavosti o svém rodu a historii objektu při číši kvalitního vína a večer završí komentovanou prohlídkou.

„V letošním roce jsem se rozhodla představit a podpořit na všech třech večerech mobilní hospic Cesta domů. Pokud si hosté zakoupí benefiční VIP vstupné, podpoří z něho částkou pět set korun tento hospic. Jako poděkování dostanou malý dárek a mají rezervované místo v sále,“ přibližuje projekt pořadatelka Jitka Bláhová.

Reklama

Výběr článků

Načítám