Hlavní obsah

Na reggae i gruzínské dobroty láká RefuFest

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hudbu, filmy i ochutnávku exotické kuchyně láká RefuFest, který se koná v sobotu 27. srpna v komunitním centru v jihočeských Rakovicích.

Článek

Program bude probíhat na dvou scénách. Venkovní pódium obsadí hudební a taneční soubory v čele s česko-jamajskou reggae skupinou Švihadlo, která představí nové album Času je málo, charismatickým bluesmanem Paul Battem ze Slovinska nebo orientální kapelou Ekvátor. Na druhé scéně umístěné v bývalé sýpce statku budou probíhat představení divadelních souborů, workshopy a promítání dokumentárních filmů.

"V rámci doprovodných aktivit se mohou návštěvníci těšit na dětský kreativní program se sítotiskovou dílnou, výrobou odznáčků a další skvělou zábavou. Na labužníky již tradičně čekají oblíbené pochoutky z různých zemí světa, jako je Gruzie, Arménie, Afghánistán. Pro zvídavé budou připraveny stánky neziskových organizací a informační stánky cizokrajných zemí (Palestina, Afghánistán, Sýrie a další), jejichž obyvatelé představí návštěvníkům svou vlast a kulturu. Nebudou chybět ani Bazarety Berkatu, které prodejem výrobků z afghánských či čečenských dílen pomáhají potřebným lidem," uvedl za pořadatele Jaromír Telenský.

"Hlavním cílem RefuFestu na statku je seznámit veřejnost s kulturou a zvyky cizinců, kteří vystoupí v řadě účinkujících souborů nebo dají prostřednictvím národních jídel návštěvníkům ochutnat kus svého domova. Festival je součástí akcí pořádaných v rámci multikulturního komunitního centra v Rakovicích, které má občanské sdružení InBáze Berkat dlouhodobě pronajaté od pana Karla Schwarzenberga," dodal.

Vstupné je dobrovolné. Návštěvníci mohou přenocovat ve vlastních stanech v areálu statku. Více na www.inbaze.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám