Hlavní obsah

Na pražský svátek příznivců Star Treku přijede major Kira

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CzechTrek, neboli setkání fandů legendárního Star Treku, se koná 4. září v pražském Kulturním centru Novodvorská a v Kině Atlas. Přijede i herečka Nana Visitor, jež hrála ve Star Treku: Deep Space Nine jednu z hlavních úloh, majora Kiru Nerys.

Článek

Program plný přednášek, představení a výstav slibuje pořadatel Czech Treku David Vítek. O Star Treku přijedou besedovat také čeští dabéři, v jednání jsou Pavel Soukup, Bohdan Tůma, Lucie Vondráčková a Jana Musilova. Možná se dostaví i první český kosmonaut Vladimír Remek.

V české premiéře bude v kině Atlas promítnut film Star Trek IV: Cesta domů, nominovaný na čtyři Oskary.

Ve výstavním sále budou ke zhlédnutí nejrůznější Star Trek modely hvězdných lodí, technologické výstřelky a další artefakty. V divadelním sále proběhnou přednášky a prezentace o zkoumání vesmíru, misi Apollo 13 nebo NASA programech. Zájemci o vědu mohou zajít na besedu s pracovníkem Akademie věd ČR Ing. Antonínem Vítkem a popovídat si o kosmonautice a vesmíru vůbec.

Dále se kromě klasického prodeje suvenýrů můžete těšit i na oblíbené hudební nebo počítačové hry, Trektwistera a workshop trekenek (malých Star Trek voodoo panenek).

Více na czechtrek.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám