Hlavní obsah

Na podzim vyjde další román o Bridget Jonesové

Britská autorka Helen Fieldingová vydá letos na podzim již třetí román o dobrodružstvích Bridget Jonesové. BBC to potvrdila literární agentura zastupující Fieldingovou.

Foto: Universal

Hvězdy filmového ztvárnění příběhů Bridget Jonesové: Colin Firth, Renée Zellwegerová a Hugh Grant

Článek

Podle agentury není určen titul románu, protože Fieldingová "ještě knihu píše". V Británii by měla vyjít v říjnu, ve Spojených státech pak v listopadu. Jonesová vydala Deník Bridget Jonesové v roce 1996 na základě sloupků, které rok před tím psala pro deník The Independent. O tři roky později vyšlo pokračování Bridget Jonesová: S rozumem v koncích.

Obě knihy se staly bestsellery a prodalo se jich ve 40 zemích na 15 miliónů kusů. Obě byly zfilmovány v hlavní roli s Renée Zellwegerovou a s Hughem Grantem a Colinem Firthem v rolích rivalů ucházejících se o Jonesovou. Podle amerického nakladatelství Alfred A. Knopf, které knihy Fieldingové vydává v USA, se nový román odehrává v současném Londýně a představí "úplně novou fázi v životě Bridget". "Můj život se vyvíjel a Bridget také pokročí dál," uvedla Fieldingová v prohlášení.

"Jen málo spisovatelů se může rovnat Helen Fieldingové, pokud jde o úplné zachycení moderní ženy," poznamenal šéfredaktor amerického nakladatelství Sonny Mehta.

Letos má jít do kin další snímek o Bridget nazvaný Bridget Jones' Baby (Dítě Bridget Jonesové), ve kterém se sejdou opět všichni tři představitelé hlavních rolí - Zellwegerová, Grant i Firth.

Reklama

Výběr článků

Načítám