Hlavní obsah

Na Obamově inauguraci zazpívají Beyoncé a Kelly Clarksonová

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačky Beyoncé Knowlesová a Kelly Clarksonová obstarají spolu s Jamesem Taylorem hudební složku inaugurace amerického prezidenta Baracka Obamy, která se má konat 21. ledna.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Beyoncé Obamu podporovala během předvolební kampaně.

Článek

Největší cti se dostane Beyoncé, která zazpívá The Star Spangled Banner čili hymnu. O další program se postará popová diva Kelly Clarksonová a folkový veterán James Taylor, který patří v USA k největším legendám, ačkoliv v Evropě je málo známý.

Taylor patrně zazpívá píseň America the Beautiful a Clarksonová My Country, 'Tis of Thee, což je skladba, kterou interpretovala na první Obamově inauguraci královna soulu Aretha Franklinová.

Beyoncé a její manžel Jay-Z po celou dobu Obamu aktivně podporují, hráli důležitou roli v jeho předvolební kampani. Beyoncé těsně před volbami zvěřejnila otevřený dopis, kde popsala Obamu jako vůdce, který národ povede z místa, kde je, na místo, kam se musí dostat.

Očekává se, že koncertů spojených s inaugurací bude nakonec mnohem více. Tradičním podporovatelem prezidenta Obamy je také soulový klasik Stevie Wonder. Obama prohlásil, že Wondera ho naučila poslouchat jeho žena, když spolu chodili, a od té doby si ho moc oblíbil.

Reklama

Výběr článků

Načítám