Hlavní obsah

Na Nový rok se většina dívala na Kameňák 2

Novinky, aš, ATO Mediaresearch

Novoročnímu večeru u obrazovek podobně jako loni kralovala filmová komedie Zdeňka Trošky. Kameňák 2, který vysílala Nova, zhlédlo přes 3,6 miliónu diváků, což znamená, že si jej vybralo 70 procent lidí, kteří seděli u obrazovek.

Foto: PRO-BIO LIGA

Na Biojarmarku naleznete výhradně potraviny z ekologického zemědělství

Článek

Výsledek je jen o málo horší než před rokem, kdy se na první Kameňák dívalo 3,75 miliónu lidí. Návštěvnost pokračování v kinech je přitom asi o čtvrtinu menší než u jedničky, kterou vidělo v kinech 420 000 lidí.

Česká televize na Nový rok večer nasadila úspěšnou komedii Nuda v Brně, která dominovala poslednímu ročníku filmových cen Český lev. Vidělo ji 756 000 diváků, když dobře známé Statečné srdce s Melem Gibsonem na Primě upřednostnilo 600 000 diváků.

Prima, která loni se záznamem společného koncertu Vondráčkové a Gotta nezaujala, si polepšila, zatímco ČT 1 si vybralo stejně jako loni, kdy vysílala Výlet, 15 procent diváků.

V neděli zaujala Chýlková

Tvrdit ovšem, že diváci jednoznačně upřednostňují jen svoji oblíbenou televizní stanici, by bylo zjednodušením. Důležitou roli hraje také formát pořadu i titul samotný a herecké obsazení. Potvrdila to neděle.

Největší zájem vzbudila první část čtyřdílného seriálu Hop nebo trop s Ivanou Chýlkovou na ČT 1. Zhlédly ji přes dva milióny diváků, což je o dvě stě tisíc více, než se dívalo na povedenou filmovou komedii Dannyho parťáci s hvězdným obsazením, jejíž pokračování je právě uváděno v tuzemských kinech.

Na konkurenci kvalitních titulů doplatila od 20 hodin Prima s pořadem Zákon a pořádek: Zločinné úmysly. Vybralo si jej jen 625 tisíc lidí u obrazovek.

Anketa

Jaký pořad jste sledovali v sobotu od 20:00?
TV NOVA - Kameňák 2
33,9 %
TV Prima - Statečné srdce
10,4 %
ČT 1 - Nuda v Brně
37 %
ČT 2 - Turandot
5,4 %
Jiný nebo žádný
13,3 %
Celkem hlasovalo 481 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám