Hlavní obsah

Na Megaton Fashion Show ocení nejlepší hudební design

Právo, Jaroslav Špulák

Již podesáté se 21. února odehraje v pražském Lucerna Music Baru Megaton Fashion Show. Je to především soutěž o nejlepší hudební design roku, jejíž vítězové budou během večera vyhlášeni. Výtěžek celé akce bude věnován Nadaci Terezy Maxové dětem.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Mezi účinkujícími bude i zpěvák Michal Skořepa.

Článek

Večer nabídne nejenom hudební vystoupení, ale i originální módní přehlídku, při které sami muzikanti představí svou módu a propagační předměty, takzvaný merch. Vítězové budou vyhlášeni v kategoriích Booklet, Merch, Plakát, Cena veřejnosti a Kapela na molu. V rámci večera proběhne i dražba tetování a hudebních nástrojů, z níž výtěžek poputuje na charitativní účely.

„V počátcích hlasovali pouze fanoušci. Postupem času jsme vytvořili i odbornou porotu, abychom dali soutěži punc objektivity a výsledky nebyly závislé pouze na tom, čí fanoušci jsou aktivnější,“ vysvětlila Právu spoluorganizátorka Ivana Hajas.

„V letošním roce budou ve většině kategorií v porotě odborníci z oblasti designu a umění. Vyhlásíme jen dvě ceny veřejnosti. Na Facebooku proběhne hlasování o nejlepšího designéra roku, přímo v Lucerna Music Baru pak lidé zvolí nejlepší kapelu na mole,“ dodala.

Hlasování pro letošní vyhlášení začne 4. února a bude probíhat čtrnáct dnů. Do soutěže se přihlásilo třicet grafiků se šedesáti návrhy. V minulých letech si ceny odnesli výtvarníci Daniel Kurz, Mejla, Pavel Fuksa, Aleš Fulín, Lukáš Looky Klofec a další.

Hudební část večera připravuje dramaturg a muzikant Karel Vošta. „Na předcházejících ročnících akce vystupovaly různé kapely. Letos jsme se rozhodli pozvat asi třicet muzikantů a zpěváků, kteří se spojí v rozličných formacích a během večera představí deset coververzí českých a deset zahraničních skladeb,“ řekl Právu.

Foto: ČTK

Se saxofonistou skupiny Mydy Rabycad Mikulášem Pejchou.

Ze zpěváků vystoupí Žofie Dařbujánová z kapely Mydy Rabycad, Ema Brabcová z Khoiby, Hanka Kosnovská z Nil, Dana Yousifová z Dirty Blondes, Hanka Antonová, Aneta Galisová, Honza Křížek, Thom z kapely Imodium, Michal Skořepa, Radek Škarohlíd z formace Hentai Corporation, Viktor Dyk a další. Doprovodí je hudebníci ze skupin Michala Pavlíčka, Imodium, Complication, JegR, Hell Paso a dalších.

„Momentálně domlouváme, kdo s kým bude vystupovat. V únoru nás čeká pět zkoušek, na kterých všechno připravíme,“ dodal Vošta.

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám