Hlavní obsah

Na Letné vyroste obří šapitó Cirque du Soleil pro 2500 lidí

Novinky, Stanislav Dvořák

Na Letenské pláni v Praze vyroste v létě obrovské šapitó, pod kterým se odehraje od 17. července do 2. srpna 2020 představení Cirque du Soleil nazvané Totem. Prohlédněte si ve fotogalerii, co nabízí.

Foto: Cirque du Soleil

Show Totem

Článek

„Totem bude poprvé v Praze uveden 17. července 2020, bude postaveno stanové městečko s hlavním obrovským šapitó, které má průměr 51 metrů a pojme více než 2500 diváků, kteří prožijí magickou cestu ke kořenům lidstva. Po minulém úspěchu s představením Toruk: The First Flight bude Totem první velkou produkcí, která navštíví hlavní město České republiky,“ sdělila za pořadatele Linda Vojancová.

Totem se odehrává na ostrově, který svým tvarem připomíná obří želvu. Show sleduje cestu lidského druhu, která začíná u původních obojživelníků a pokračuje až k touze člověka létat. Představení zkoumá vazby, které člověka poutají k jinému druhu, zobrazuje jeho sny a nekonečný potenciál. Vyjadřovacími prostředky jsou především akrobatické výkony doplněné vizuálními efekty.

RECENZE: Hrdinové zápasící o lidský život

Kultura
Foto: Cirque du Soleil
Foto: Cirque du Soleil
Foto: Cirque du Soleil
Foto: Cirque du Soleil
Foto: Cirque du Soleil

Cirque du Soleil

Totem měl světovou premiéru v roce 2010 a od té doby show navštívilo asi šest milionů lidí ve více než 50 městech po celém světě. V show režiséra Roberta Lepagea se ukáže 48 akrobatů, herců, hudebníků a zpěváků.

Vstupenky na představení jsou k dispozici v síti Ticketportal aktuálně za speciální cenu 1280 Kč (v ceně nejsou zahrnuty servisní poplatky). Tato cena je platná do konce roku 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám