Hlavní obsah

Na koncertě pro Kyjev zahrají Portless, Sunflower Caravan, Zrní i Prago Union

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli po třetí hodině odpoledne začne na pražském náměstí Republiky dobročinný koncert nazvaný Praha pro Kyjev, který má vyjádřit solidaritu s lidmi, které zasáhla krize na Ukrajině.

Foto: Archiv kapely – Šimon Vejvančický

Kapela Zrní

Článek

Zatím přislíbili účast Wunder Bar Band, Bellamy Moon, Phil Schoenfelt a Pavel Cingl, Cirkus Ponorka, Dva, Skety, Karolína Kamberská, Portless, Sunflower Caravan, Prago Union, Prostitutes nebo Zrní. Program by měl trvat do 22. hodiny.

Smyslem festivalu má být vyjádření solidarity Ukrajincům a podpora dobrovolné sbírky, organizované Člověkem v tísni, jejíž výnos poputuje lidem postiženým násilnými událostmi na Ukrajině. Pro sbírku bylo založeno konto 93209320/0300.

Šimon Pánek z organizace Člověk v tísni uvedl: „Kromě toho, že mám radost, že k charitativnímu koncertu dojde, mají samozřejmě význam i finanční prostředky, které použijeme na přímou pomoc obětem násilí na Ukrajině.“

„Organizátoři koncertu jsou si vědomi toho, jak těžké je v takhle hluboké krizi pomáhat na dálku, ale věří, že každá podpora má smysl, i kdyby měla být jen symbolická. Vývoj situace na Ukrajině v posledních dnech a hodinách nabírá na obrátkách a nebezpečí nového vznícení násilí v ulicích dosud není zdaleka zažehnáno,” doplnil Vlasimil Beránek z festivalu United Islands, který je spolupořadatelem akce.

Reklama

Výběr článků

Načítám