Hlavní obsah

Na Kokoříně jsou filmy noir

Právo, Věra Míšková

Koncertem jazzové pianistky Beaty Hlavenkové na nádvoří hradu Kokořín začal včera večer 1. ročník festivalu Noir Film Kokořín. Jediná přehlídka zaměřená na tento žánr nabídne do neděle devatenáct filmů v 23 projekcích na hradě, v Kokořínském dole a v Kokoříně.

Foto: ČTK

Na hradě Kokořín začal festival.

Článek

Divákům se připomenou klasická díla žánru film noir, jako jsou Maltézský sokol, Hluboký spánek, Pošťák vždy zvoní dvakrát či Laura. Z českých zástupců to bude například 13. revír s Jaroslavem Marvanem a Danou Medřickou v hlavních rolích.

Kanál HBO nabídne ve speciální projekci TV minisérii Mildred Pierceová (316 minut s 15minutovou přestávkou), součástí programu je i původní filmová verze z roku 1945.

Promítá se v restauraci Pobuda a v galerii Truhlárna (sál Humpreyho Bogarta). Večerní projekce začínají ve 21.15 na nádvoří hradu, kde až do soboty vždy od půl osmé před filmem vystoupí zpěváci a skupiny, jako jsou Xindl X, Ondřej Ruml, Radka Pavlovčinová či smyčcový kvartet 4 Seasons. Nevšedním zážitkem bude i mimořádná půlnoční projekce snímku The Big Combo v sobotu v sále restaurace Pobuda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám