Hlavní obsah

Na internetu budou koncertovat Už jsme doma i Melody Boys

Novinky, Stanislav Dvořák

V projektu Nechoď ven vystoupí další skupiny on-line z jazzového klubu U Staré paní. Část výtěžku z koncertů poputuje projektu Život 90, který pečuje o seniory.

Foto: Rock-jazz

Už jsme doma

Článek

„Moc si vážíme všech muzikantů, kteří se i v této pro ně nelehké době rozhodli podpořit svými schopnostmi a svým časem ty, kteří jsou teď nejvíce ohroženi,“ uvedl za pořadatele Lukáš Prchal. Život 90 v současné situaci zapojil tisíce dobrovolníků, kteří seniorům pomáhají s nákupy, donesou jídlo či léky. Zřízena je i nová linka, která řeší krizovou psychologickou pomoc. Diváci koncertů mohou přispívat v průběhu online přenosu i následně při sledování záznamu do virtuálního klobouku libovolnou částkou.

Na stránkách www.nechodven.cz vystoupí v úterý 31. března legendární alternativní formace Už jsme doma. Další den bude pódium patřit autorské dvojici Dubnička a Lahoda a jejich aprílovému speciálu Revival kabaretu neboli oslavné tryzně za neznámé hity.

„Ve čtvrtek svou “poezii v hudbě” představí Bára Zmeková, nominovaná na letošní ceny Anděl v kategoriích Objev roku a Sólová interpretka, která se ve svých písních s autorskými českými texty pohybuje mezi jazzem, folkem, klasickou hudbou a jemnou elektronikou. Pátek přinese vystoupení šesti hudebníků Melody Boys z orchestru Ondřeje Havelky, které nás během chvilky přesune do let minulých, kdy automobily jezdily ještě pomalu a vlevo. Koncertní linku zakončí v sobotu Jazz Quintet amerického hudebníka Chucka Wansleyho,“ dodala Anna Vašátková.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám