Hlavní obsah

Na Hradě se bude hrát Hamlet anglicky

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nadcházející sobotu a neděli obohatí program Letních shakespearovských slavností na Pražském hradě anglicky hraná inscenace Hamleta v nastudování souboru TNT Theatre Britain ve spolupráci s The American Drama Group Europe.

Článek

Uměleckým ředitelem obou souborů je herec, režisér a dramatik Paul Stebbings, který působil v mnoha divadlech v Evropě mj. v Glasgowě, Mnichově i Petrohradu. Se svými produkcemi procestoval více než dvacet zemí a získal mnoho prestižních ocenění. Společnost TNT Britain založil v roce 1980 a rozvíjel v ní hereckou metodu Jerzy Grotowského. Repertoár tvořily zejména původní texty Paula Stebbingse a Phila Smithe, od roku 2000 se společnost věnuje i interpretaci Shakespearových her. V představení TNT hraje velkou úlohu hudba a pohyb.

Hamleta soubor uvádí podle tzv. prvního kvartového vydání, které údajně vychází ze záznamu přímé herecké akce v době Shakespearově. Tento text u nás proslavila inscenace režiséra Evalda Schorma v Divadle Na zábradlí v 70. letech.

Do Prahy zavítá společnost TNT Theatre Britain v rámci tzv. Castle Tours turné po nejkrásnějších evropských hradech a zámcích. Poprvé soubor cestoval s inscenací Shakespearova Macbetha, podruhé pak se Snem noci svatojánské. Třetí shakespearovskou "kočovnou" inscenací je Hamlet.

Vedení Letních shakespearovských slavností si váží toho, že jednou z kulis tohoto nevšedního projektu může být i Pražský hrad.

Vstupenky na Hamleta se prodávají v Leica Gallery Prague v Nejvyšším purkrabství denně od 10.00 do 18.00 či v síti Ticketpro, Ticket Art a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám