Hlavní obsah

Na festivalu Votvírák vystoupí Arakain s Lucií Bílou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Arakain s Lucií Bílou vystoupí na festivalu Votvírák, který se na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích uskuteční od 12. do 14. června. Metalová kapela ve spojení s Bílou tak naváže na společné jarní turné, sdělila za pořadatele Martina Jablanovská.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Lucie Bílá

Článek

Společné vystoupení v rámci letních festivalů je podle manažera Arakainu Petra Kubáně výsledkem velkého zájmu o Arakain s Lucií Bílou ze strany fanoušků i pořadatelů. Jarní turné s názvem Arakain & Lucie Bílá XXXIII Tour 2015 odstartovalo 4. března koncert v Polné na Jihlavsku. Turné čítá 24 koncertů a potrvá do 15. května. Závěrečný koncert bude v Jindřichově Hradci.

Bílá s Arakainem vystupovala tři roky v počátcích své kariéry, poté se vždy po pěti letech zúčastňovala jeho výročních akcí. Na festivalu v Milovicích vystoupí Horkýže Slíže, Peter Nagy, Divokej Bill, Mandrage, Mňága a Žďorp, No Name, Mig 21, Ine Kafe, Vypsaná fixa, Katapult, Škwor, Citron, Wohnout, Ewa Farna, Xindl X, UDG, Sto zvířat a mnoho dalších.

Votvírák, zaměřený převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů, loni přilákal přibližně 70 000 návštěvníků, skoro dvakrát více než rok předtím. Pořadatelé vyzývali hudební fanoušky, kteří neměli zakoupenou vstupenku, aby na festival nejezdili. Ucpané byly všechny příjezdové cesty i samotné Milovice. Lidé v kolonách čekali až tři hodiny. Policie potvrdila rekordních 10 000 vozidel a 15 000 stanů. Vstupenky na letošní festival jsou v prodeji prostřednictvím festivalového webu www.votvirak.cz, a v předprodejní síti společnosti Ticketstream.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám