Hlavní obsah

Na festival Nový ruský film přijede syn Vladimira Vysockého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi hosty festivalu Nový ruský film, který se uskuteční 5. až 11. listopadu v Praze, Olomouci, Jihlavě a ve Zlíně bude také Nikita Vysockij. Syn slavného básníka, herce a písničkáře Vladimira Vysockého přednese jeho verše 6. listopadu v pražské Městské knihovně v rámci promítání filmu „Vysockij. Aspoň, že jsem živ”, uvedla za pořadatele Barbora Samková.

Foto: Tomáš Železný, ČTK

Nikita Vysockij

Článek

Festival 3.listopadu v Praze na Ovocném trhu zahájí městská hra na motivy filmů festivalu moderní ruské kinematografie. Hráči jednotlivých týmů budou na několika místech, kam se budou přesouvat pěšky nebo veřejnou dopravou, řešit desítky úkolů. Festival 4. listopadu ve zlínském Golden Apple Cinema a o den později v pražském Cinema City - Slovanský dům otevře snímek Saljut-7, který představí kosmonaut Viktor Savinych a herec Pavel Děrevjanko, který ve filmu ztvárnil palubního inženýra Viktora Aljochina, jehož předlohou byl právě Savinych.

„Hlavním cílem nového festivalu je předvést českému divákovi současnou ruskou kinematografii. Řada filmů je natočených podle skutečné události. Například film První, který měl premiéru teprve koncem září, vypráví o osidlování nejsevernějších koutů Ruska,” uvedla Samková.

Divadelní a filmový herec, producent a režisér Andrej Sokolov představí 7. listopadu v pražském kině Dlabačov svůj snímek Paměť podzimu. Drama bylo natočeno podle divadelní hry Andreje Zvjaginceva Poslední idol. Děj se točí kolem rodiny, která musí opustit státní letní sídlo, kde prožila celý život. Hlavní roli ztvárnila Inna Čurikovová, kterou český divák zná jako Marfušu z Mrazíka.

V rámci programu festivalu Nový ruský film se mohou diváci v doprovodném programu setkat s umělci, producenty a režiséry. Například 6. listopadu se v kině Dlabačov v Praze uskuteční beseda a autogramiáda s autorem sci-fi a fantasy Sergejem Lukjaněnkem, autorem bestsellerů Denní hlídka a Noční hlídka. Představí film Černovik (Nanečisto) natočený na základě stejnojmenného románu.

Reklama

Výběr článků

Načítám