Hlavní obsah

Na DVD vyšla zpověď Jiřího Kajínka

Novinky, Stanislav Dvořák

Na DVD vyšel dosud nezveřejněný rozhovor s nejslavnějším českým vězněm Jiřím Kajínkem, který už se stal i hrdinou hraného filmu. Dokumentární DVD Kajínek: Zločin a trest? je zpovědí „mistra útěků“.

Článek

Scénář hraného filmu Kajínek napsal Marek Dobeš, který Jiřího Kajínka mnohokrát osobně navštívil v několika věznicích. Jejich hovory zaznamenal a připravil pro vydání.

"Jiří Kajínek v diskuzi probírá jak své rodinné poměry, tak také okolnosti svého zatčení, kriminální začátky a nechybí ani vtipné historky z podsvětí. Rozhovor s jednou z nejvíce kontroverzních osobností české společnosti vznikl exkluzivně během několika let přímo v přísně střežené samovazbě," sdělil Richard Harušťák z agentury Alfedus.

„Legendární příběh Jiřího Kajínka mne fascinoval již před lety a fascinuje mne dodnes. Třikrát se mu podařilo uniknout z nejhlídanější české věznice Mírov. Myslím, že tento případ si zaslouží zájem, proto pro mne bylo potěšením podílet se na scénáři k filmu Kajínek, který mě přivedl na nápad natočit rozhovor z vazby. Věříme, že Kajínkova otevřená výpověď z věznice bude úspěšná a nezůstane jen u jednoho DVD,“ řekl Marek Dobeš.

Celovečerní film Kajínek byl uveden už v roce 2010. Začínající režisér Petr Jákl tehdy natočil spíše průměrnou krimi, kterou stačí vidět v televizi.

Kajínka si zahrál urostlý ruský herec Konstantin Lavroněnko, v dalších rolích jsme viděli Tatianu Vilhelmovou jako začínající právničku a Vladimíra Dlouhého, který hrál proradnou advokátskou bestii s falešným úsměvem na tváři.

Reklama

Související témata:

Související články

Kajínek vkládá naděje do Ústavního soudu

Nejznámější český vězeň Jiří Kajínek (50) pokračuje ve své snaze o obnovu procesu, v němž dostal trest doživotí za dvojnásobnou vraždu a pokus o další z roku...

Výběr článků

Načítám