Hlavní obsah

Na Colours přijedou Sly Dunbar a Robbie Shakespeare

Právo, hon

Festival Colours of Ostrava začíná postupně zveřejňovat jména hvězd dalšího ročníku, který se uskuteční od 16. do 19. července 2015. Na festivalu ve společném koncertu vystoupí několikanásobní držitelé Grammy Sly Dunbar a Robbie Shakespeare, kteří tvoří zřejmě nejslavnější rytmiku jamajského reggae a dubu.

Článek

Dvojice odehraje společný koncert s norským trumpetistou Nilsem Petterem Molvaerem, finským zvukovým elektromágem Vladislavem Delayem a Molvaerovým dvorním kytaristou Eivindem Aarsetem.

„Pro jednorázové turné v příštím roce nazkouší tito prvotřídní hudebníci speciální koncertní program. Jak přesně bude vypadat, v tuto chvíli nevíme, ale očekávání jsou po celém světě vysoká. Všichni zúčastnění jsou totiž známi překračováním žánrových hranic, objevováním nových hudebních možností a vizionářstvím,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Festival Colours of Ostrava 2015 nabídne v unikátním industriálním areálu Dolní oblasti Vítkovic čtyři dny plné koncertů hvězd světové i domácí hudby, divadel, diskusí, workshopů, filmů i výtvarných aktivit. Zatím poslední ročník festivalu navštívilo v červenci 2014 rekordních 40 777 návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám