Hlavní obsah

Na cenu za nejhorší herecký výkon je nominován i George Bush

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Tři představitelé americké vlády, prezident George Bush, ministr obrany Donald Rumsfeld a ministryně zahraničí Condoleeza Riceová jsou mezi herci, kteří mohou získat Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon. Nominace na tyto ceny, které jsou vyhlašovány už po pětadvacáté, byly zveřejněny v pondělí večer a dominují jim filmy Catwoman a Alexandr Veliký.

Foto: PČR Kutná Hora
Článek

Film Catwoman s Halle Berryovou, který patří k propadákům loňského roku, získal sedm nominací, o jednu více než epopej Alexandr Veliký [recenze] významného režiséra Olivera Stonea, kterého proslavily snímky Četa, JFK nebo Nixon. Alexandr byl nominován v kategorii nejhorší film, když Stone má nominaci na nejhoršího režiséra a Colin Farel spolu s Angelinou Jolie za nejhorší herecký výkon.

Všichni politici byli nominováni za svoje účinkování v dokumentu Fahrenheit 9/11 Micheal Moora. Zakladatel Zlatých malin John Wilson podotkl, že Fahrenheit 9/11 sice byl protibushovskou propagandou, ale že prezident a jeho lidé si nominace vysloužili sami: "Nevedl k tomu střih Michaela Moorea, ale syrové záběry těchto lidí, jak ze sebe dělají blázny."

Snímek přinesl nominaci na nejhorší herecký výkon i zpěvačce Britney Spearsové za několikavteřinový záběr, během něhož žvýká žvýkačku a poté pronese, že by všichni měli podporovat všechna prezidentova rozhodnutí.

Další nominovaní

Mezi herci navrženými na Zlatou malinu za nejhorší výkon jsou i Ben Affleck, Vin Diesel a Ben Stiller, mezi herečkami vedle Halle Berryové také Hilary Duffová, Mary-Kate a Ashley Olsenovové či Shawn and Marlon Wayansové za role federálních agentů ve snímku White Chicks

Nominace jsou vyhlašovány den před zveřejněním nominací na Oscary, které v úterý ve 14:30 vyhlásí prezident americké Akademie filmových umění a věd Frank Pierson s herecem Adrienem Brodym. [celá zpráva]

I výsledky jsou vyhlašovány den před zveřejněním rozhodnutí americké filmové akademie, letos to bude 26. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám