Hlavní obsah

Muzikál Tři mušketýři míří do Japonska

Právo, Jaroslav Špulák

Český muzikál Tři mušketýři autorů Michala Davida, Lou Fanánka Hagena a Libora Vaculíka zavítá po úspěchu v Jižní Koreji také do Japonska, konkrétně do Tokia.

Foto: Právo-Václav Jirsa

Michal David je jedním z autorů Tří mušketýrů.

Článek

Poprvé se divákům v daleké Jižní Koreji představil již v roce 2007. Od té doby se tam uskutečnily stovky úspěšných repríz. Hrálo se například v Soulu, Pusanu, Tegu i v ostatních velkých městech.

V letošním roce se podařilo producentům Oldřichu Lichtenbergovi a Michalu Davidovi ve spolupráci s korejskou produkcí podepsat kontrakt s Japonskem a dále opci s Čínou.

„Byl to běh na dlouhou trať. Po úspěchu v Jižní Koreji, kde se odehrálo několik set repríz a počet návštěvníků se tam blíží k miliónu, začala tamní produkce nabízet muzikál do blízkých zemí. Podařilo se jí uspět v Japonsku a nechala si od nás podepsat opci na Čínu, kde finalizuje svá jednání. Zásluhu na tom má tedy především korejská produkce, pro nás je to obrovská satisfakce,“ řekl Právu Lichtenberg.

V srpnu letošního roku se tedy muzikál přesune do Tokia, do hudebního divadla Orchad. Tam se odehraje úvodní série pětadvaceti představení.

Reklama

Výběr článků

Načítám