Hlavní obsah

Muzikál Mona Lisa bude mít premiéru v pražském Divadle Broadway

Právo, rh
PRAHA

Tajemná kráska se zasněným úsměvem Lisa del Giocondo, známá pod jménem Mona Lisa, sestoupí ve středu 4. března z plátna Leonarda da Vinci na muzikálovou scénu. Stane se tak v pražském Divadle Broadway, kde bude mít první ze tří premiér (další pak 5. a 6. 3.) muzikál Mona Lisa.

Článek

Mona Lisa vznikla podle námětu Bohouše Josefa, Oldřicha Lichtenberga a Libora Vaculíka a s hudbou Bohouše Josefa a Michala Davida. Autorem libreta je Lou Fanánek Hagen a Libor Vaculík, posledně jmenovaný režisér a choreograf přivedl muzikál na scénu a je i spoluautorem scénáře.

Muzikál je volně inspirován románem Dietera Sinna Mona Lisa „La Gioconda“ a kromě příběhu zrodu slavného portrétu vypráví také trochu detektivní historku, v níž jde o lásku, přátelství, zradu, pomstu a smrt. Děj se odehrává roku 1494 v italské Florencii, účinkující vystupují v bohatě zdobených dobových kostýmech Romana Šulce a na scéně Martina Černého.

V hlavních rolích Absolonová, Dasha, Muk, Vojtko i Zagorová

V obsazení muzikálu se objeví řada hvězdných jmen. V titulní roli se bude střídat Monika Absolonová, Dasha a Marta Jandová, postavu malíře Leonarda da Vinci vytvoří Petr Muk, Bohouš Josef a Marian Vojtko, Lisinu lásku Giuliana de Medici bude alternovat Petr Kolář s Tomášem Berounem a Janem Toužimským.

Lisinu matku Caterinu ztělesní Helena Vondráčková, Hana Zagorová a Linda Finková, v dalších postavách diváci uvidí a uslyší Viléma Čoka, Josefa Vojtka, Martina Skalu, Tomáše Trapla, Martina Poštu a další hvězdy.

Mona Lisa se po premiéře bude na jevišti pražského Divadla Broadway hrát až do konce sezóny, zájem o ni je mimořádný. Od poloviny března se bude střídat s dalším divácky úspěšným titulem, muzikálem Adéla ještě nevečeřela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám