Hlavní obsah

Muzikál Čarodějky bude mít premiéru v září

Právo, jaš, kul

Do Česka míří jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů Wicked. Pod českým názvem Čarodějka jej ve své Goja Music Hall v Praze na Výstavišti uvede producent František Janeček. Premiéra je plánována na 14. září 2019.

Foto: Michaela Feuereislová

Míša Nosková má na starosti castingy nového muzikálu.

Článek

Muzikál Wicked měl na Broadwayi premiéru v roce 2003 a od té doby slaví úspěchy v celém světě. Autorem hudby je Stephen Schwartz, libreto napsala Winnie Holzmanová. Jen za uvedení na Broadwayi muzikál získal tři ceny Tony, šest ocenění Drama Desk a soundtrack vyhrál dokonce prestižní cenu Grammy.

Roku 2013 se stal podeváté za sebou nejvýdělečnějším muzikálem sezony, čímž porazil i legendárního Fantoma Opery, kterému se to podařilo „jen“ osmkrát.

Wicked, v češtině Čarodějka, je úspěšný muzikál posledních dvou dekád, oslňující fantastickou výpravou a krásnými melodiemi.

Producent Janeček nyní usilovně hledá představitele všech rolí. Klíčové bude zejména obsazení dvou ústředních postav, titulní zelené čarodějky Elphaby a její kamarádky Glindy.

„Vypsali jsme casting na všechny role. Obě dívky by měly mít zhruba mezi osmnácti a třiceti lety. Poprosil jsem Míšu Noskovou, aby pro mě castingy připravila. Má mezi mladými talenty v současnosti velice dobrý přehled,“ prozradil Janeček s tím, že konkurzy proběhnou od 4. do 8. února v pražské Goja Music Hall.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám