Hlavní obsah

Morricone znovu v Praze. Přijede 4. února

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský skladatel Ennio Morricone opět zamíří do Prahy, aby tu 4. února 2017 v O2 areně vystoupil v rámci turné 60 Years of Music World Tour. Doprovodí ho Český národní symfonický orchestr.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ennio Morricone

Článek

Morricone je žijící legendou filmové hudby. Mezi díly, kterými vstoupil do kulturních dějin, jsou snímky Tenkrát na západě, Misie, Nejvyšší nabídka, Tenkrát v Americe, Profesionál, Pro hrst dolarů navíc, Maléna či nejnovější počin Quentina Tarantina Osm hrozných.

„Jsem velmi poctěn tím, jakých uznání se mi během minulého roku dostalo. Ocenění, pozitivní ohlasy odborníků, spolupráce s Quentinem Tarantinem a především tolik lidí, kteří přišli poslouchat mou hudbu na koncerty, mě ženou dál. Těším se na opětovné setkání se svými fanoušky,” sdělil Morricone.

„Pokud mohu říci, náš vztah je za roky spolupráce neobyčejný, nejen Enniův ke mně a naopak, ale především jeho k celému orchestru, který opravdu zbožňuje, což již mnohokrát dokázal. Zdůrazňovat, že ČNSO jej miluje, je zbytečné,” řekl ke vzájemné spolupráci ředitel ČNSO Jan Hasenöhrl.

Společně s orchestrem bude během celé tour vystupovat také mnohočlenný pěvecký sbor a sólisté, celkem více než dvě stě lidí.

Vstupenky na koncert budou od 13. 6. 2016 v předprodeji v síti Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám