Hlavní obsah

Mlha nad pražskou operou

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani středeční setkání náměstka ministra kultury Radka Zdráhala se zaměstnanci Státní opery Praha (SOP) nevneslo do situace kolem transformace opery v Praze jasno. A asi ani nemohlo. Zcela zaplněné hlediště, v němž usedli kromě pracovníků SOP i zástupci souborů Národního divadla (ND), požadovalo po náměstkovi Zdráhalovi konkrétní představu o transformaci pražské opery, kterou ministerstvo v tuto chvíli evidentně nemá.

Článek

A tak jediným ziskem vzrušeného setkání bylo ujištění, že v budově ND se nadále bude hrát činohra, opera i balet, že odborná komise, jež se bude transformací zabývat, je už sestavena (ale kromě jména koordinátorky Daniely Gadasové padlo z dalších členů pouze jméno exředitele ND Jiřího Srstky), že k jednání budou přizváni (v počtu pěti osob) i zástupci SOP a ND, jejichž náměty očekává ministerstvo kultury do týdne.

Do 15. února pak mají svou představu o transformaci předat ministerstvu i ředitelé obou divadel. Zda v tak krátkém čase může vzniknout smysluplný materiál, nechť posoudí čtenář sám.

Na všechny ostatní otázky byla dána stereotypní odpověď: Toto bude právě předmětem jednání odborné komise...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám