Hlavní obsah

Mladého Schwarzeneggera hraje ve filmu Calum Von Moger

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V říjnu má v USA premiéru snímek Bigger, kde se objeví jako postava také Arnold Schwarzenegger. Líčí těžké začátky profesionálních svalovců v Americe.

Foto: Red Sky Studios

Calum Von Moger (vlevo) hraje Arnolda Schwarzeneggera.

Článek

Tvůrci uvedli, že jde o „inspirativní příběh praotců fitness“. Joe a Ben Weiderovi byli chudí bratři, potomci polských židů, kteří museli bojovat s penězi i s antisemitismem. Rozhodili se už v padesátých letech věnovat bizarnímu a zcela neznámému oboru - kulturistice, který zpočátku nevypadal na velký byznys.

Foto: Red Sky Studios

Julianne Houghová a Billy Reilich ve filmu Bigger

Joseph „Joe“ Weider založil s bratrem odborné časopisy a hlavně soutěž Mr. Olympia. Říká se, že právě Joe objevil Arnolda Schwarzeneggera, mladého chudého Rakušana s divným přízvukem, kterému nikdo nerozuměl.

Foto: Bontonfilm

Arnold Schwarzenegger jako šerif před důchodem

Hlavních rolí se ujali Tyler Hoechlin, Julianne Houghová, Kevin Durand, Colton Haynes, Victoria Justicová a Calum Von Moger, který ztvární mladého Schwarzeneggera. V Česku film nemá oficiální kinopremiéru, ale to v době internetu už není tak podstatné.

Reklama

Výběr článků

Načítám