Hlavní obsah

Místo Všechnopárty bude Minišou Karla Šípa

Právo, rea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbený pořad Všechnopárty dočasně opustí obrazovky České televize. Místo něj diváci uvidí nový pořad Minišou, jehož tváří bude opět moderátor Karel Šíp, který v prázdném divadle vyzpovídá vždy jednoho hosta.

Foto: Česká televize

Archivní snímek

Článek

Tím prvním bude v sobotu 27. března Jiří Suchý, principál divadla Semafor, kde se už patnáct let natáčí Všechnopárty. O týden později Šíp vyzpovídá herce a scenáristu Zdeňka Svěráka a po něm herečku Jiřinu Bohdalovou.

Všechnopárty se zase začne natáčet, hned jak to protipandemická opatření dovolí. Zatím to tak není, a protože jsou divadla pro diváky stále zavřená, vymyslel Karel Šíp divadelní rozhovory mezi čtyřma očima. Na Facebooku k tomu uvedl, že se nejedná o žádnou náhradu.

O čem se běžně nemluví  

„Jenže neustálé čekání na zmírnění vládních opatření, které se však nedostavuje, mě přivedlo k úvaze: Když takřka nic nelze, lze vůbec něco? A toto je výsledek: v prázdném divadle, bez diváků, lze vést rozhovor s jedním hostem ze vzdálenosti předepsaných dvou metrů,“ vysvětlil.

Šanci zasednout v Radě ČT mají Fištejn nebo Pernes

Kultura

„Pokusím se rozmlouvat se svými hosty i o věcech, o kterých v rozhovorech běžně nemluvili. Víte, proč například Zdeněk Svěrák ve filmu Vesničko má, středisková v krátkém záběru rozverně panáčkuje za oknem a má na hlavě dámské kalhotky? Nebo na co sbalil Jiřinu Bohdalovou její první manžel, otec dcery Simony a dědeček jejích vnuků Marka a Vojty?“ uvedl Šíp.

Reklama

Výběr článků

Načítám