Hlavní obsah

Milana Lasicu už ve filmu pravděpodobně neuvidíme

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Slovenský herec Milan Lasica (72) před časem odmítl roli ve filmu a okamžitě se objevily informace, že definitivně končí. „Dostal jsem nabídku zahrát si v pohádce. Odmítl jsem hlavně kvůli termínům, což mi však vyhovovalo, protože se filmové tvorbě snažím vyhýbat,“ cituje Lasicu server pluska.sk.

Článek

Podle produkce se tak místo Lasici v pohádce objeví Bolek Polívka nebo Milan Markovič.

Lasica hrál naposledy ve filmu Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále v roce 2006. Před několika lety si zahrál roli policisty v důchodu v detektivním seriálu Kriminálka Staré město, kterou vysálala i Česká televize. Tuto roli přijal údajně jen kvůli své oblíbené kolegyni Zuzaně Fialové.

Na prknech divadla zůstává

Lasica ale nadále zůstává věrný divadlu. Pravidelně hraje v bratislavském Divadle L+S, v němž kdysi vystupovali společně s Júliusem Satinským. Lasicova manželka Magda Vášáryová (63) jeho rozhodnutí schvaluje.

„Pokud si myslíte, že bude Milana přemlouvat, aby se vrátil k filmu, tak to v žádném případě. Právě naopak. Jeho parketou je především psaní, to je jeho život. K herectví nikdy neměl příliš velký vztah,“ šokuje Vášáryová.

Reklama

Výběr článků

Načítám