Hlavní obsah

Míla Fürstová pracuje na obalu pro Žbirku

Právo, šíd

Česká výtvarnice Míla Fürstová, žijící v Anglii, která se proslavila designem alba skupiny Coldplay Ghost Stories, pracuje na dalším obalu.

Foto: Jan Šída, Právo

Výtvarnice Míla Fürstová

Článek

Ačkoliv se v poslední době zaměřila výhradně na vlastní tvorbu (13. června se otevře v Londýně její nová výstava), udělala výjimku. V současnosti totiž pracuje na vizuální podobě nového počinu Double Album Mekyho Žbirky. To by mělo vyjít před Vánoci.

Výtvarnici dle vlastních slov inspirovaly především texty a po nedávné návštěvě hudebníka při nahrávání v proslulém Abbey Road Studios, kde nahrávali The Beatles, i hudební složka. Ideovou podstatou díla by měl být příběh, který Žbirka na nové desce vypráví prostřednictvím svých skladeb.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miro Žbirka v pražské Tipsport Areně.

Miro Žbirka ze svého nového alba nedávno představil píseň Dievča (na lásku nie je čas) včetně videoklipu. Slavnostní křest chystané desky nesoucí prostý název Double Album by měl proběhnout 22. října v Bratislavě, představena bude však i 25. října v Praze a o dva dny později v Hradci Králové. Že je „Meky” i ve svých 65 letech stále aktivní a vitální, dokáže i tím, že chystá další dva koncerty se symfonickým orchestrem - 15. prosince v Žilině a 18. prosince v Košicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám