Hlavní obsah

Mihulová, Abrhám, Hartl i Piškula v dramatu o sportu, lásce a železné oponě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Retro drama Zlatý podraz z let 1946-1951 začal minulý týden natáčet režisér Radim Špaček. Má jít o „hořkosladký příběh o vášnivé lásce, basketbalu a životě ve stínu politiky“.

Foto: Falcon

Zdeněk Piškula ve filmu Zlatý podraz

Článek

První klapka padla v Průmyslovém paláci v Praze a premiéra by se měla konat v říjnu 2018 ke 100. výročí vzniku Československa. V Holešovicích kvůli filmu vznikla replika ženevské sportovní haly, kde se hrálo první mistrovství Evropy v kolektivním sportu po 2. světové válce.

Hrdiny jsou českoslovenští basketbalisté, kteří slaví nečekané úspěchy. V další linii jde o love story basketbalisty s polskou židovkou, která odešla do Paříže. Tu překazí spuštění železné opony.

Hlavní role mají Filip Březina, Zdeněk Piškula, Patricia Volny (Polsko), Jan Hartl, Ondřej Malý, Alena Mihulová, Stanislav Majer, Simona Lewandowská, Jiří Roskot a Josef Abrhám.

Foto: Falcon
Foto: Falcon
Foto: Falcon
Foto: Falcon

„Když se rozhlédnu kolem, vidím, že to je jeden z největších domácích filmů. Na výstavišti jsme postavili rozsáhlé dekorace, kde bude bezmála tisícovka komparsistů přihlížet mezinárodním výhrám basketbalové reprezentace Československa z období 1946 - 1951. Na jaře nás čekají ještě další náročné scény, kde už nebudeme na tribunách, ale ocitneme se například na sokolské demonstraci proti komunistickému režimu,” uvedl producent Jaroslav Bouček, jehož filmy získaly přes dvě desítky Českých lvů.

„Na film jsme se velmi precizně chystali. Přece jen v basketbalu není možné se schovat, je nutné se s míčem sžít. Navíc se nehraje s míčem, na který jsme zvyklí dnes, tento má šněrování. Ale kluci jsou šikovní a především je to baví,” doplnil režisér Radim Špaček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám