Hlavní obsah

Michal Strnad avizuje album klipem k písni Černá voda. Nazpíval ji s Lenkou Dusilovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michal Strnad je hudebník, kterého mohou posluchači znát například z vokální skupiny Skety nebo jako vokalistu skupiny Barbory Polákové. Nyní přichází se sólovým albem, které vydává label Tranzistor k magickému datu 2. 2. 2022. Albu předchází nová skladba Černá voda se zpěvačkou a mnohonásobnou držitelkou Ceny Anděl Lenkou Dusilovou.

Michal Strnad a Lenka Dusilová ve skladbě Černá vodaVideo: Tranzistor

 
Článek

Žánrově se tvorba Michala Strnada pohybuje na pomezí akustického popu a písničkářství, vždy se ale opírá o skvělý pěvecký projev. Album podtrhují české texty básníků Tomáše Tajchnera nebo také Jiřího Žáčka, který k hudebnímu zpracování osobně svolil.

O produkci se postaral další spolupracovník, kytarista a producent z kapely Barbory Polákové Petr Zatloukal. Kromě již zmiňované Lenky Dusilové na albu hostuje respektovaný pianista Tomáš Kačo, ale také zpěvačka Barbora Poláková, která vůbec poprvé zpívá v angličtině.

K písni Černá voda vznikl videoklip, v němž společně se Strnadem hraje Nela Štefanová. Odehrává se celý pod vodou a pracuje se v něm s černou tuší. O režii i kameru se postaral Lukáš Hausenblas.

„Černá voda symbolizuje úzkost, duševní nerovnováhu a depresi. Výskyt duševních chorob stoupl během pandemie o třicet procent a riziko sebevražd se zvýšilo trojnásobně. Touto písní chci upozornit na téma duševního zdraví, které se v době pandemie zanedbává v záplavě informací o počtu nakažených. Přitom naše duševní zdraví je mimořádně důležité i v boji s každou chorobou a v této době je každodenně pod extrémním tlakem,“ prozrazuje zpěvák a zároveň psychoterapeut Michal Strnad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám