Hlavní obsah

Michael Jackson v muzikálu porazí zombie

Novinky, Stanislav Dvořák

Ikona 80. let vstává z mrtvých, ale jen v divadle. Slavné hity Michaela Jacksona z jeho lepších let jsou totiž pilířem nového zombie muzikálu Thriller, který bude v létě k vidění v londýnském Dominion Theatre.

Článek

Jackson je už bohužel delší dobu umělecky mrtvý a stává se bizarní postavičkou na stránkách bulvárních médií. Soudní pře ponechme stranou, mnohem horší je to, že stále nepřichází s ničím lepším, než jsou památné desky Thriller a Bad z osmdesátých let. Nu což, řekli si producenti, proč nevytřískat nějaké další peníze ze starých hitů?

A tak se také stalo. Londýn uvidí 27. srpna 2006 premiéru muzikálu, který na těchto hitech stojí. Kromě Thrilleru pravděpodobně nebude chybět ani výborná Dirty Diana či nepřekonatelná píseň Billie Jean, pro jejíž neodolatelně dupavou basovou linku by se leckterý muzikant upsal ďáblu (vypůjčila si jí např. rocková skupina The Bates).

Muzikál má pojednávat o tom, že lidstvo ovládnou zlí zombíci, kterým velí Dom Sheldon a Dirty Diana. Ben, Annie a Billie Jean, jedni z posledních lidí z utopického Neverlandu, to ale nehodlají vzdát a chystají finální úder proti nemrtvým. K tomu však potřebují Michaela Jacksona a to navíc ani netuší, kde ho najít, a je-li vůbec skutečný.

Zní to poněkud zvláštně, ale o děj tu asi moc nejde. Bude to zkrátka velký spektákl s baletem, obrovskými sbory a ohromující výpravou. Pro věrné fanoušky to musí být událost číslo jedna, pro ostatní celkem zajímavá a trochu bizarní podívaná. Sám Michael Jackson se v divadle podle dostupných informací neobjeví.

Anketa

Chtěli byste vidět muzikál Thriller?
Ano
54,5 %
Ne
30,4 %
Možná tak před dvaceti lety
15,1 %
Celkem hlasovalo 717 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám