Hlavní obsah

Michael Jackson ničil mobilní telefony

Právo, Šárka Hellerová

V Los Angeles nadále probíhá soudní proces mezi rodinou v roce 2009 zesnulého popového zpěváka Michaela Jacksona a společností AEG Live.

Foto: ČTK

Po smrti Michaela Jacksona vylézají na povrch zajímavé skutečnosti.

Článek

Zpěvákova matka Katherine žádá po promotérech koncertů 40 miliard dolarů jako odškodné za synovu smrt. Tvrdí, že manažeři agentury AEG Live najali doktora Murrayho a nutili ho, aby jejímu synovi podával léky na spaní, aby byl schopen náročnou sérii koncertů absolvovat. Podle ní jsou tím pádem odpovědni za jeho smrt.

Šéfem společnosti AEG Live je Randy Phillips, který překvapil soud i přítomné v sále obhajobou, jež vyvolala salvy smíchu. Podle ní ho exmanželka amerického zpěváka Lionela Richieho Brenda kontaktovala s tím, že skrze médium i přímo komunikovala s mrtvým Jacksonem. Ten jí údajně sdělil, že jeho smrt byla nehoda. Tím očistil i Murrayho, jenž je ve vězení.

Před soudem v minulých dnech stanul mimo jiné Michael La Perruque, který byl v letech 2001 až 2004 šéfem Jacksonovy ochranky. Řekl, že navenek extravagantní Jackson byl v soukromí velice milým a skromným člověkem. Dodal také, že s ním nikdy neměl osobní problémy a byl jeho fanouškem. „Došlo k různým situacím, ale práce s ním byla vždycky příjemná,“ řekl.

La Perruque také řekl, že Jackson měl problémy s koncentrací a kvůli tomu ničil mobilní telefony, které v jeho okolí zvonily ve chvílích, kdy se musel na něco soustředit. „Já osobně jsem přišel o sedmadvacet přístrojů,“ sdělil s úsměvem.

Svědek, který je bývalým policistou, také řekl, že nevěří, že by Jackson mohl sexuálně obtěžovat malé děti. „Kdyby to dělal, byl bych první, kdo by se to dozvěděl,“ řekl u soudu.

Jackson mu prý vysvětlil, proč často celý den bdí a má bezesné noci. „Řekl mi, že je umělec a ve své hlavě neustále slyší melodie. Nemůže se jich zbavit. Děje se to prý stále,“ vysvětlil svědek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám