Hlavní obsah

Michael Caine oznámil konec kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Legendární britský herec Michael Caine odchází do hereckého důchodu. Ve věku 88 let už mu v profesi nedovolí pokračovat zdravotní problémy. Dvojnásobný držitel Oscara byl v srpnu jednou z hlavních hvězd mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Věnovat se teď chce spisovatelské dráze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Caine

Článek

Oblíbený herec s nezaměnitelným jiholondýnským přízvukem se za svou více než 60letou kariéru objevil ve 130 filmech. Za šest z nich si vysloužil nominaci na Oscara, dvě proměnil (Hana a její sestry, Pravidla moštárny).

Konec herecké kariéry oznámil v rozhovoru rádia BBC, věnovat se chce psaní. Šest knih už vydal, poslední v roce 2018.

Michael Caine uvedl v Karlových Varech novinku Bestsellery: Děkuji vám, že jste tu také

MFF KV

„Teď už nejsem herec, jsem spisovatel, což je fajn, protože jako herec musíte vstávat v půl sedmé ráno a naklusat do studia. Jako spisovatel můžete psát, aniž byste opustili postel,” řekl Caine.

Spisovatele si také zahrál ve filmu Bestsellery, který přijel letos představit na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, kde zároveň převzal Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Michael Caine: Nikdy jsem nečekal, že se stanu filmovou hvězdou

MFF KV

„Kupodivu se ukázalo, že to je vlastně moje poslední role,” vysvětlil. „Dva roky jsem nepracoval a mám problémy s páteří, což ovlivňuje moje nohy. Nemůžu moc dobře chodit,” popsal důvody odchodu do hereckého důchodu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám