Hlavní obsah

Mezi vycházejícími hvězdami dívka z filmu 12 let v řetězech i kluk z Millerových

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na cenu Bafta Rising Star pro začínající herce ve Velké Británii kandidují herečka Lupita Nyong’o (drama 12 let v řetězech) nebo Will Poulter (komedie Millerovi na tripu).

Foto: Profimedia.cz

Will Poulter

Článek

Historické drama 12 let v řetězech, které u nás ještě nebylo uvedeno, je v USA velmi dobře hodnoceno. Očekává se, že dostane několik Zlatých glóbů (sama Lupita je nominována) a pravděpodobně se dočká i nějakého Oscara.

Velmi povedená je i ztřeštěná americká komedie Millerovi na tripu o falešné rodince, která se snaží pašovat drogy z Mexika do USA. Poulter si zahrál poněkud přitroublého syna hlavního hrdiny, který však nakonec přežije všechny karamboly na cestě z Mexika a získá i dívku svých snů.

Nominováni dále byli Lea Seydouxová z Života Adele, dramatu o lásce dvou žen, nebo Dane DeHaan a George MacKay.

Herci nominovaní na Bafta Rising Star jsou na začátku svých kariér, ale nemusejí být úplně neznámí, například Seydouxová se objevila i ve slavných filmech Quentina Tarantina (Hanebný pancharti) a Woodyho Allena (Půlnoc v Paříži). Ceny se budou udělovat 16. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám