Hlavní obsah

Mezi třemi kandidáty na post šéfa Národní galerie je i Jiří Fajt

Právo, jaš
Praha

Výběrová komise doporučila ministru kultury Lubomíru Zaorálkovi po druhém kole konkurzu na generálního ředitele Národní galerie Praha tři kandidáty. Doporučila je v pořadí Marek Pokorný, Alicja Knast a Jiří Fajt.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Fajt

Článek

Všichni tři budou osloveni, aby v průběhu srpna prošli manažersko-psychologickým testem. V příštích týdnech budou materiály tří finalistů odeslány osloveným zahraničním expertům z vídeňské Albertiny, pařížského Centre Pompidou či Metropolitního muzea v New Yorku, kteří ministrovi pošlou svá doporučení.

Na základě všech podkladů pak ministr rozhodne o novém generálním řediteli Národní galerie Praha. Vítěz by se mohl ujmout funkce již na podzim tohoto roku.

První kolo výběrového řízení spočívalo ve formální kontrole přihlášek uchazečů a jejich náležitostí. V pondělí pak zasedla výběrová komise, před kterou se prezentovalo deset uchazečů. Devět jednotlivců a jeden kolektiv komise obodovala a doporučila tři kandidáty.

Ve výběrové komisi jsou Jiří Přibáň, Piotr Oszczanowski, Dušan Buran, Marion Ackermann, Marie Klimešová, Jan Randáček, Lubomír Slavíček, Irena Chovančíková, Josef Pleskot, Milena Slavická, Jiří Machalický, Dana Schlaichertová, Vlastislav Ouroda a Petra Smolíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám