Hlavní obsah

Metallica znovu vydá slavnou desku

Právo, jaš

Americká metalová kapela Metallica vydá 2. listopadu remasterovanou verzi svého alba …And Justice For All. To poprvé spatřilo světlo světa před třiceti lety, v roce 1988, a stalo se prvním undergroundovým metalovým albem, jehož singly bodovaly v amerických mainstreamových žebříčcích.

Foto: ČTK

Skupina Metallica se ohlíží zpět.

Článek

V tabulce Billboard 200 strávilo na šesté příčce 83 týdnů, prodalo se ho více než 8 miliónů kopií, bylo certifikováno osmiplatinovým a jednalo se tak o dosud nejprodávanější album kapely. Za singl One obdržela čtveřice poprvé Grammy.

V pořadí čtvrté album bylo prvním, na kterém se po smrti Cliffa Burtona v roce 1986 objevil nový baskytarista Jason Newsted. Deska obsahuje dlouhé písničky, jejichž texty se zabývají politickou a právní nespravedlností, které jsou nahlížené například skrze cenzuru, válku a jaderné záležitosti. Autorem obalu desky je Stephen Gorman, který se odrazil od návrhu kytaristy a zpěváka Jamese Hetfielda a bubeníka Larse Ulricha. Název alba je výňatek z amerického Slibu věrnosti.

Remasterovaná verze …And Justice For All bude dostupná v několika digitálních i fyzických verzích. Co do fyzické podoby bude k dostání jako standardní LP, CD, MC, limitovaný deluxe box set a co do digitální podoby bude album k zakoupení jako standardní deska a digitální deluxe box. Rozšířené verze obsahují dosud nevydané demo nahrávky a živě nahrané skladby, hrubé mixy a dosud neviděné fotografie od Rosse Halfina. Limited edition deluxe box set bude potom obsahovat například remasterované LP, CD s obrázky, 3 LP, na kterých je záznam vystoupení v Seattlu v roce 1989, 11 CD, 4 DVD, knihu fotografií s historkami a mnoho dalšího.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám