Hlavní obsah

Metallica vydá EP pouze na internetu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři dosud neznámé skladby obsahuje EP Beyond Magnetic, které Metallica přichystala fandům jako malý vánoční dárek. Rarita vychází pouze na iTunes, CD se neplánuje.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Koncert skupiny Metallica

Článek

Jde o exkluzivní digitální EP se skladbami Hate Train, Just A Bullet Away, Hell And Back a Rebel Of Babylon. Všechny tracky pocházejí z doby natáčení desky Death Magnetic, kterou Metallica vydala v září 2008.

Na iTunes a spřízněných internetových obchodech lze koupit celé EP i jednotlivé písně. Žádné CD se však nechystá.

Letos Metallica už vydala studiové LP Lulu ve spolupráci s Lou Reedem. Výsledek byl mírně řečeno kontroverzní. Naprostá většina recenzí toto těžko stravitelné alternativní album nepochválila a prodej také nebyl žádná sláva.

V Americe se prý v prvním rozhodujícím týdnu prodalo pouhých 13 000 kopií a v Británii dokonce jen 6000, což se dá srovnat s výsledky neznámé začínající skupiny.

Stránka Metacritic vypočítávající průměrné hodnocení alb podle anglicky psaných recenzí uvedla Lulu mezi nejhoršími alby roku a celkově se zařadilo jako 32. nejhorší LP všech dob. Lou Reed dokonce obdržel od fanoušků Metalliky výhrůžky smrtí. Suše to okomentoval slovy: "Už stejně nemám žádné fanoušky. Po albu Metal Machine Music všichni utekli. Dělám to jen pro tu srandu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám