Hlavní obsah

Metallica přivezla černou desku a zvítězila

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatím nejmasovější koncert roku se odehrál v pondělí, kdy fanoušci americké skupiny Metallica zaplnili Synot Tip Arénu v pražských Vršovicích. Čekali na slavnou černou desku a dostali ji.

BEZ KOMENTÁŘE: Metallica koncertovala v Praze

 
Článek

Metallica jasně avizovala, že bude hrát hlavně své nejpopulárnější album z roku 1991 , které obsahuje notoricky známé hity jako Enter Sandman nebo Nothing Else Matters a možná i tím si zajistila zaplnění obrovského stadiónu, který by asi nepřišel na rozpačité projekty typu Lulu.

Na úvod ale sáhla ještě mnohem hlouběji do archívu a rozhýbala davy prastarou thrashovkou Hit the Lights. Následovaly další osmdesátkové klasiky jako Master of Puppets či For Whom the Bell Tolls.

Foto: Petr Horník, Právo

Kytarista Kirk Hammett

Ani videoprojekce po stranách pódia nenechaly nikoho na pochybách, že na koncert Metalliky se šlo zavzpomínat - ukazovaly natáčení černého alba, koncerty z té doby či televizní zprávy. Publikum nadšeně reagovalo od začátku - dobře vědělo, na co jde - ale pravá vřava nastala až při úvodních tónech Nothnig Else Matters, kdy mnozí vytáhli i ony pověstné zapalovače.

A černá deska pokračovala dál - Sad But True, The Unforgiven, prostě hit za hitem, těžko najít slabší místo. Při úderné Enter Sandman nevydrželi sedět ani někteří fanoušci na tribunách.

Foto: Petr Horník, Právo

Fanoušci během koncertu

Foto: Petr Horník, Právo

Zpěvák a kytarista James Hetfield

Členové kapely v podstatě nemluvili, nebylo třeba navazovat slovní kontakt s publikem, když napojení vzniklo spontánně a hned. Hráli téměř bez přestávek a živě pobíhali po pódiu, přičemž baskytarista Trujillo nevynechal své typické kačeří kreace v podřepu.

Soustředili se čistě na to nejlepší, co mohou předat, a v repertoáru tak nepřekročili rok 1991. Během dvou hodin nepřišel žádný zádrhel, zpěvu bylo rozumět a zvuk byl, zejména v zadní části stadiónu, příjemně čitelný (což se nedá říct o zvuku předkapel). Vrchol koncertu podpořily ještě ohňostroje a publikum Metalliku odměnilo totálním nadšením.

Celkové hodnocení: 90%

Anketa

Považujete černé album Metalliky za nejlepší?
Ano
72,4 %
Ne
27,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4511 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám