Hlavní obsah

Megakoncerty 2013: Clapton, Cocker, Slash, Alicia, Knopfler, Depeche Mode

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok bude mimořádně nabitý velkými popovými a rockovými koncerty. Není měsíce, kdy by do ČR nepřijela světová hvězda. V roce 2013 tak peněženky fanoušků zažijí pořádný nápor, protože pod tisíc korun neseženete téměř nic.

Foto: Petr Horník, Právo

Slash

Článek

Už 8. února zavítá do pražské O2 arény Michael Jackson: The Immortal World Tour - Cirque du Soleil. V tomto případě samozřejmě nejde o koncert Michaela Jacksona, ale o show, v níž se představí 64 tanečníků, hudebníků a akrobatů z celého světa. Nejlevnější vstupenka vyjde na 1490 korun.

Tři dny poté, 11. února, spěchejte na legendárního kytaristu Slashe, který mimochodem kdysi s Michaelem Jacksonem spolupracoval. Kytarová megahvězda a bývalý člen skupiny Guns N´Roses zahraje ve Velkém sále pražské Lucerny se zpěvákem Mylesem Kennedym a s doprovodnou kapelou The Conspirators. Saul Hudson alias Slash přijede představit svou sólovou tvorbu, zejména pak sólovou desku Apocalyptic Love, která vyšla v květnu 2012. Vystupoval u nás naposledy v roce 2010. Lístky jsou výjimečně levné, dají se sehnat od 690 korun.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Simply Red v Praze

Bývalý zpěvák Simply Red Mick Hucknall bude 27. března vystupovat v Kongresovém centru. Jeho nová sólová deska nese titul American Soul, takže je jasné, že bude zpívat staré soulové fláky. Nejlevnější lístky seženete za 1190 korun.

Italský romantik Eros Ramazzotti u nás vystoupí 8. dubna. O2 arénu asi zaplní především dívky a paní. Na vstupenku si dámy připraví minimálně 1090 korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mark Knopfler

Fajnšmekři se už jistě třesou na koncert kultovního britského kytaristy Marka Knopflera - ten přijede do O2 arény 7. května. Na jeho minulém koncertě v Praze bylo při některých sólech tak nábožné ticho, že jste si mohli se sousedem šeptat. Hala jen zírala s otevřenými ústy. Lístek bratru za 990 korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pink v Praze 20. července 2010

Desátého května se v O2 aréně zastaví americká popová zpěvačka Pink. Na ní si připravte minimálně 1090 korun.

Zanedlouho poté si rockeři opět užijí. Joe Cocker, nesmrtelný veterán Woodstocku, potěší příznivce classic rocku 19. 5. rovněž v O2 aréně. Za kvalitu si ovšem tentokrát musíte připlatit - nejlevnější lístek je za 1390 korun.

Foto: Live Nation

Alicia Keys

Sexy zpěvačka, která si říká Alicia Keys, navštíví O2 arénu 12. 6. a předvede další  temperamentní show plnou soulu, blues, funky a hip-hopu. Vřele doporučujeme. Nejlevnější lístek je za 1090 korun.

Čtrnáctého června přijede do O2 arény skupina Kiss, která má rovněž hodně fanoušků, i když o jejích uměleckých kvalitách lze pochybovat. Lístky se prodávají od 1090 korun. Čtyřiadvacátého pak v pražském Edenu vystoupí osmdesátkoví pop-rockeři Bon Jovi, kteří si řeknou minimálně o 1290 korun.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Eric Clapton hraje obětem bouře Sandy,

Kytarový bůh Eric Clapton ovládne 19. 6. pražskou O2 arénu. Kdo zažil natřískanou halu při jeho prvním pražském koncertě, druhý určitě nevynechá. Clapton vychází z blues, ale volně přechází také do popu, reggae i soulovější oblasti a jeho popularita přestála všechny módní vlny. Jeho první koncert v Praze v roce 2006 se stal událostí roku. Lidé nadšeně aplaudovali hitům jako I Shot the Sheriff, Nobody Knows You When You're Down And Out, Wonderful Tonight, Layla a Cocaine. Nejlevnější vstupenku můžete mít za 1290 korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

ZZ Top

V pardubické ČEZ Aréně se zastaví 8. 7. nezaměnitelní američtí  vousáči ZZ Top se svou blues-rockovou klasikou. A protože to není v Praze, můžete si je užít už za fantastických 590 korun.

Syntezátoroví veteráni Depeche Mode budou 23. 7. v Synot Tip Aréně v Praze. Skupina vydá v březnu 2013 i nové studiové album, bude již třinácté. Nejlevnější lístek seženete za 1190 korun.

Další legenda, Roger Waters, přijede 7. 8. do Synot Tip Arény v Praze. Předvede koncertní show The Wall a můžete si být jistí, že bude narváno, přestože lístky stojí nekřesťanských 1790 až 2990 korun.

Muzikálová show s hudbou Queen We Will Rock You se u nás bude hrát v O2 aréně 26. 4. až 28. 4. Lístky jsou od 990 korun. Desátého října přijede do O2 arény zakladatel Genesis Peter Gabriel a nejlevnější lístek je za 1090.

Reklama

Výběr článků

Načítám