Hlavní obsah

Megadeth: Zahrajeme písně, které tu dlouho nebyly

Právo, Šárka Hellerová

Fanoušci skupiny Megadeth se mohou těšit na nedělní pražský koncert. Bubeník Shawn Drover před ním Právu řekl: "Bavíme se o tom, že rozhodně zařadíme nějaké kousky, které jsme dlouho nehráli. Každopádně to bude skvělá show."

Foto: archiv, Právo

Americká skupina Megadeth existuje od roku 1983. Na snímku zleva Shawn Drover (bicí), Chris Broderick (kytara), Dave Mustaine (zpěv, kytara) a Dave Ellefson (baskytara).

Článek

Loni jste se představili na festivalu Sonisphere, který se konal i v Čechách. Spolu s Metallikou, Anthrax a Slayer jste byli hlavními hvězdami akce. Vznikl nápad na společné turné se Slayer, které právě absolvujete, tam?

Ne, vlastně už jsme s nimi hráli předtím. Během minulého roku jsme spolu projeli skoro celý svět. Do Evropy jedeme na závěr celého turné a už se na to moc těšíme.

Jak na loňský Sonisphere vzpomínáte?

Užili jsme si hodně legrace a byl úžasný pocit konečně hrát pohromadě jako velká thrashmetalová čtyřka, což jsme my s Metallikou, Anthrax a Slayer. Lidem se to hrozně líbilo, kapely se také bavily. Myslím, že to byl skvělý zážitek pro všechny. Letos bude tahle velká čtyřka jen na některých z koncertů Sonisphere. V Evropě jsou to asi čtyři.

Do Megadeth jste přišel v roce 2004. Kapela předtím dva roky neexistovala. Proč nehrála?

Dave Mustaine si velmi vážně zranil ruku a nemohl hrát na kytaru. Kapela si proto musela dát pauzu. Skoro celou tu dobu trvalo, než se dal dohromady a mohlo se začít zase hrát.

Co vám osobně sedm let s Megadeth přineslo?

Především je to opravdu skvělá zábava. Já jsem byl vždy jejich velký fanoušek, už dřív to byla jedna z mých nejoblíbenějších kapel. A stát se členem milované kapely je přece úžasné. Jsem v kapele moc rád, celá ta doba je velká zkušenost. Jsem šťastný a doufám, že to vydrží aspoň dalších sedm let.

Změnila se kapela nějak po vašem nástupu?

Neřekl bych, protože se vždy snažíme, aby na koncertech písně zněly co nejpodobněji albovým verzím. Moc se neměníme, děláme opravdu jen drobné změny.

Megadeth patří ke kapelám, které pomáhaly světově proslavovat thrash metal. Je podle vás toto stylové označení ještě dnes pro hudbu Megadeth přesné?

Na jednu stranu ano, na druhou musím říct, že v naší hudbě je už víc žánrů. Nejsou to jenom thrash nebo speed metal. Když o tom tak přemýšlím, už bych v dnešní době užíval spíš jenom pojem heavy metal. Některé naše písničky jsou docela mainstream, jiné jsou zase žánrově vyhraněné. Proto se k nám víc hodí heavy metal.

Jak bude vypadat váš pražský koncert?

Bavíme se o tom, že rozhodně zařadíme nějaké kousky, které jsme dlouho nehráli. Ještě jsme je nevybrali, ale fanoušci v České republice mohou počítat s tím, že zazní nějaké písničky, které tu dlouho nebyly. Každopádně to bude skvělá show, těšíme se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám