Hlavní obsah

McCartney nechtěl být v Beatles "ten tlustý, co stojí vzadu"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hraní v nejlegendárnější skupině, která se kdy v Evropě zrodila, může přinést i trauma. Slavný Paul McCartney dodnes vzpomíná, jak byl nešťastný, že měl být v Beatles "jen basistou".

Článek

V interview pro britský Observer McCartney rozvinul teorii, že role basáka je ve skupině tradičně určena pro smolaře. "Obyčejně to bývá ten tlustý týpek, co stojí vzadu. Takže jsem byl trochu nešťastný, když jsem dostal tohle místo. Chtěl jsme být vepředu s kytarou," postěžoval si.

V rozhovoru, který vedl zpěvák Pete Doherty, McCartney také popisoval, jak se poprvé setkal s Johnem Lennonem a jakou úctu v něm vzbuzoval, přestože byl jen nepatrně starší.

"On byl o rok a půl starší a k takovým lidem vzhlížíte," řekl McCartney. K Ringovi prý ale takový vztah neměl, přestože byl ještě o trochu starší než Lennon.

"Být o rok a půl starší a chodit na uměleckou školu, to byla pro nás hodně cool kombinace," vysvětluje bývalý Beatle vztah k Lennonovi.

Paul McCartney stále pokračuje ve své sólové dráze a letos v létě vydal album Memory Almost Full. V ČR koncertoval naposledy v roce 2004 a lístek si tehdy koupilo pětatřicet tisíc lidí. Pořadatelská agentura Interkoncerts ale uvedla, že na koncertě, který se konal v pražských Vysočanech v areálu s kapacitou šedesát tisíc lidí, těžce prodělala.

Reklama

Související témata:

Související články

Na McCartneym pořadatelé prodělali

První koncert bývalého člena legendárních Beatles Paula McCartneyho před českým publikem přinesl jeho organizátorům z agentury Interkoncerts finanční ztrátu....

McCartneyho novinka se prodává v kavárnách

Paul McCartney, nyní sólově vystupující bývalý člen britské skupiny Beatles, vydal v pondělí své nové album Memory Almost Full. Bylo nahráno pod dohledem...

Výběr článků

Načítám