Hlavní obsah

McCartney chce vydat taneční eletroniku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tato novinka o Paula McCartneym asi vyděsí všechny fanoušky Beatles, důvěryhodnost zdroje (BBC) ale svědčí o tom, že nejde o legraci. Ex-Beatle se chce pustit do vod elektronické taneční hudby pod pseudonymem The Fireman.

Článek

Deska Electric Arguments, třetí, na které Paul McCartney pracuje s producentem Youthem, by měla vyjít v listopadu a bude mixem hudebních stylů. Naposledy vydal loni album kytarových písniček Memory Almost Full. Bylo poměrně úspěšné, zatím se prodalo 1,5 miliónu kopií.

Duo McCartney-Youth se snažilo skrýt svou identitu, když v roce 1993 vydávalo svůj debut, ale novináři se o novém projektu slavného člena Beatles dozvěděli z neoficiálních zdrojů. Další deska jim vyšla v roce 1998.

Paul McCartney v současnosti jako poslední člen Beatles intenzivně koncertuje na velkých stadiónech po celém světě. Naposledy vystoupil v září v Izraeli, 14. června ho slyšeli lidé v ukrajinském Kyjevě zadarmo (k účasti na akci zvané "Independence Concert" ho pozval miliardář Viktor Pinčuk, zeť bývalého prezidenta Leonida Kučmy).

V Praze hrál McCartney v roce 2004 a potěšil tehdy asi 45 000 nadšených fanoušků. Podle některých kritiků ale koncerty stárnoucího "brouka" připomínají spíše poklidné setkání pamětníků než hysterii z dob Beatles.

Anketa

Zajímá vás elektronická deska od Paula McCartneyho?
Ano
24,1 %
Ne
75,9 %
Celkem hlasovalo 440 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám