Hlavní obsah

Mayův čínský thriller počtvrté

Právo, František Cinger

Skotský prozaik Peter May, uvedený na český knižní trh brilantně sérií z ostrova Lewis, nabízí nyní už čtvrtý díl ze série čínských thrillerů, tentokrát nazvaný Hadohlavec (vydal Host, přeložil Filip Drlík).

Foto: nakladatelství Host

Obal skotské knižní novinky

Článek

Nesourodá dvojice, pekingský kriminalista Li Jen a americká forenzní patoložka Margaret Campbellová, se setkává v USA. Li Jen působí ve Washingtonu na velvyslanectví, Margaret pracuje v Houstonu a zdá se, že se už nikdy neuvidí.

Jenomže v uzavřeném kamiónu nedaleko tohoto města, v němž žije čtvrtá největší americká komunita Číňanů, zahyne téměř sto ilegálních migrantů. Protože je v zájmu USA i Číny přijít věci na kloub, vztah obou bývalých milenců se obnoví.

Proti předcházejícím dílům detektivek vypovídajících o proměně Číny se změnilo nejen téma, ale i autorský styl. Mayovo vyprávění je strohé, bez odboček a jazykových kudrlinek. Jako by se podvolilo průběhu policejního vyšetřování, které vede do špiček čínské mafie i mezi americké policejní odborníky.

Nový thriller naplňuje všechny atributy tohoto žánru. Navíc je čtenář překvapován neočekávanými změnami, které ho udržují v napětí do poslední stránky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám